SEMPOZYUM: “Dünden Bugüne Batı Trakya Uluslararası Sempozyumu”

İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü ve Türk Ocakları İstanbul Şubesi Balkan Savaşları akabinde bütünden kopmuş, ancak Misak-ı Milli sınırları içinde düşünülmüş olan, bugün Yunanistan’ın doğu ve Avrupa’nın güneydoğu bölgesini teşkil eden Batı Trakya’yı uluslararası bir sempozyumda çeşitli yönleriyle ele almak istemektedirler. Sempozyumun amacı bölgenin tarihine, kültürüne, eğitimine, sosyo-ekonomik yapısına, gerek Türkiye ve Yunanistan, gerekse Avrupa nezdindeki konumuna daha fazla ışık tutabilmektir.

Katılımcıların ulaşım ve sempozyum süresince konaklama masrafları İstanbul Üniversitesi ve Türk Ocakları İstanbul Şubesi tarafından karşılanacak, bildiriler Türkçe ve İngilizce olarak sunulacaktır. Sempozyuma bildiriyle katılmak isteyenler 31 Ağustos 2014 tarihine kadar bildiri özetlerini özet gönderim şartlarına uygun bir şekilde göndermelidirler. Bu meyanda Katılım Formu eksiksiz doldurulmalıdır. 23 Ekim 2014 tarihine kadar bildirilerin tam metni internet aracılığıyla teslim edilmelidir. Tam metinler, ilan edilen tarihte teslim edilmediği taktirde sempozyum programından çıkarılacaktır.

23-24 Ekim 2014 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan “Dünden Bugüne Batı Trakya” isimli uluslararası sempozyuma özgün bir bildiri ile katılmanız bizleri sevindirecektir. Sempozyum Bilim Kurulu tarafından onaylanan ve sunumu yapılan bildiriler, bildiri kitabı olarak yayınlanacaklardır.

Sempozyum Düzenleme Kurulu

Düzenleme Kurulu

Prof. Dr. Cezmi ERASLAN (Başkan)

Dr. Cezmi BAYRAM

23-24 Ekim 2014 – Sempozyum tarihi

Katılım Formu

Bildiri Özeti
Bildiri özeti “Katılım Formu”nda yer almalı ve form eksiksiz doldurulmalıdır. Teklif edilecek bildiri özetinde amaç ve hangi kaynaklardan yararlanıldığı belirtilmeli, içerik hakkında 300 kelimeyi geçmeyecek şekilde bilgi verilmelidir.

Bildiri Metni
Bildiri metninin hazırlanmasında, enstitümüz yayın organı “Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları” dergisi yazım kuralları uygulanacaktır. Bildiriler Türkçe ve İngilizce, en fazla 20 sayfa olacak şekilde hazırlanacaktır.

Yrd. Doç. Dr. Savaş Açıkkaya
savasacikkaya@istanbul.edu.tr

Dr. Nilüfer Erdem
nilerdem@istanbul.edu.tr