İstanbul Üniversitesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni, İÜ Merkez Yerleşkesi Rektörlük Bahçesi’nde 10 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Tören İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat’ın İÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı’nın önüne çelenk bırakması ile başladı.

Saat 09.05’te siren sesleri ile birlikte bir dakikalık saygı duruşunun ardından İÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası eşliğinde İstiklal Marşı okundu.
Tören sonunda fakültelerin akademik ve idari personelleri tarafından Atatürk ve Gençlik Anıtı’na çiçek bırakıldı ve hatıra fotoğrafı çektirildi. Katılımcılar arasında çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrencinin yanı sıra İÜ HAYEF Öğrenci Evi ve İÜ Beyazıt Kreş ve Anaokulu öğrencileri de vardı.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları dile getirdi: “İstanbul Üniversitesi’nin değerli mensupları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yılında minnet ve rahmetle anıyoruz.”

Haber: Eda SAĞLAM
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü