2. Öğrenci Sempozyumu

7 - Bildiri Metni
8 - İletişim Bilgileri

SEMPOZYUM HAKKINDA

Bilindiği üzere; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı son dönemde pek çok üniversiteyi araştırma üniversitene çevirerek ülkemiz yükseköğrenim kurumlarında akademik etkinlik ve yayınların arttırılması hususuna ağırlık vermektedir.

Bu bağlamda, İstanbul Üniversitesi de 2017 yılı itibariyle bir araştırma üniversitesi haline gelmiştir ve bu yönde çalışmalarına hız vermek için yoğun biçimde çabalamaktadır. İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü olarak biz de üniversitemizin bu çabasına elimizden gelen desteği vermek amacındayız. İşte bu amaçtan hareketle, genç akademisyen adaylarına destek olmak ve onların akademik platformlarda tecrübe kazanmalarını sağlamak adına Enstitümüzce 2018 yılı içinde “Yakın Dönem Türkiye Tarihi I. Öğrenci Sempozyumu” isimli bir sempozyum düzenlenmiştir. Büyük ilgi gören sempozyuma süreklilik kazandırmayı ve lisansüstü öğrencilere olan desteğimizin devamını getirmeyi kendimize borç biliyoruz. Bu sebeple 12 Haziran 2019’da “Yakın Dönem Türkiye Tarihi II. Öğrenci Sempozyumu”nu düzenleyeceğiz.

Sadece lisansüstü öğrencilerinin katılabileceği sempozyumda sunulan bildiriler, sempozyum sürecinin ardından bir hakem kurulu tarafından değerlendirilecek ve içlerinden uygun görülenler Enstitümüz ilmi yayın organı olan Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanacaktır.

SEMPOZYUM DÜZENLEME KURULU

DÜZENLEME KURULU

Prof. Dr. Mustafa BUDAK

Doç. Dr. Önder KOCATÜRK

Doç. Dr. Serkan TUNA

Dr. Öğr. Üyesi Yakup AHBAB

Dr. Öğr. Üyesi Hayrünisa ALP

BİLİM KURULU

Prof. Dr. Mustafa BUDAK

Doç. Dr. Ramazan Erhan GÜLLÜ

Doç. Dr. Serkan TUNA

Dr. Öğr. Üyesi Yakup AHBAB

Dr. Öğr. Üyesi Hayrünisa ALP

Dr. Öğr. Üyesi Mesut AYTEKİN

ÖNEMLİ TARİHLER

26 Nisan 2019         Bildiri Özetlerinin Ulaştırılma Tarihi

10 Mayıs 2019         Kabul Edilen Özetlerin Bildirim Tarihi

12 Haziran 2019      Sempozyum Tarihi

BİLDİRİ ÖZETİ

Bildiri özeti “Katılım Formu”nda yer almalı ve form eksiksiz doldurulmalıdır. Teklif edilecek bildiri özetinde amaç ve hangi kaynaklardan yararlanıldığı belirtilmeli, içerik hakkında 300 kelimeyi geçmeyecek şekilde bilgi verilmelidir.

BİLDİRİ METNİ

Bildiri metninin hazırlanmasında, enstitümüz yayın organı “Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları” dergisi yazım kuralları uygulanacaktır. Bildiriler Türkçe ve en fazla 20 sayfa olacak şekilde hazırlanacaktır.

[Yazım Kuralları İçin Tıklayınız]

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Posta Adresi:

İstanbul Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Süleymaniye Cad. Takvimhane Sok. No: 19 Kat:4 Beyazıt/İSTANBUL

Telefon:                               0212 440 00 00

Arş. Gör. Dr. Ali ŞAHİN      Dahili/Internal: 10626